Summit Automation

  »  

Nieuwe inductieve sensoren met metalen behuizing

M.D. Micro Detectors heeft een nieuwe familie van inductieve sensoren met volledig AISI316L RVS behuizing ontwikkeld. Deze sensoren zijn gemaakt om hoge temperaturen te weerstaan, zijn bestand tegen waterstralen en resistent tegen alom gebruikte schoonmaakchemicaliën in de voedings- en drankenindustrie.

Meer informatie over de FM-ser


Microscan brengt nieuwe versie AutoVISION software uit

Vorige week heeft Microscan aangekondigd binnenkort AutoVISION® versie 3.0.3. uit te brengen. Deze machine vision software heeft een aantal aanpassingen waardoor deze nog gebruiksvriendelijker is. De eerste versie van AutoVISION  werd in 2011 geïntroduceerd en is inmiddels wereldwijd de eerste keuze voor toonaangevende bedrijven door de snelle implementatie , gebruiksvriendelijkheid en de uistekende prestaties op het gebied van traceren, inspecteren en controleren.

Meer informatie over de nieuwe versie van AutoVISION.


 

De eerste procesregelaar met Cybersecurity Certificaat

De EPC3000 is de eerste regelaar met Ethernet communicatie die is ontworpen en gecertificeerd om aan de strenge Cybersecurity eisen van Achilles® Communications Robustness Testing Level 1 te voldoen. Met steeds meer instrumenten die verbonden zijn aan Ethernet netwerken, is Cybersecurity een enorm belangrijk aandachtsgebied. Iedereen in de meet- en regelindustrie weet van de gevolgen die bijvoorbeeld het Stuxnet virus op het goed en veilig functioneren van een regelinstallatie kan hebben.

Lees meer...


Geef uw dure sleepringankermotor een nieuw leven met de JL/X digitale regelaar

Al decennia lang worden sleepringankermotoren gebruikt voor kranen, lieren, liften, lopende banden en andere toepassingen waarbij een hoog aanzetkoppel belangrijk is.  Speciaal voor de revisie van de besturing voor deze motoren brengt Summit Automation B.V. te Woerden de Sprint Electric JL/X digitale regelaar voor een sleepringankermotor op de markt. 

De JL/X biedt een kosteneffectieve oplossing voor een revisie van de motorbesturing zonder dat de dure sleepringankermotor zelf vervangen hoeft te worden. Daarbij wordt dan ook nog eens de prestatie van de motor aanzienlijk verbeterd.

Lees meer...


Microscan UHD ontcijfert de kleinste code

De nieuwe MicroHAWK ID-readers en machine vision camera's lezen codes die voor het blote oog bijna niet zichtbaar zijn. Dat geldt voor zowel 2D-codes als markeringen die direct op producten worden aangebracht (DPM). Bij de productie van bijvoorbeeld kleine printplaatjes is de ruimte voor een code of markering vaak minimaal. De noodzaak voor een goede track-and-trace, of datum/tijd notering is wel heel belangrijk. In het geval van een recall is het essentieel dat kan worden achterhaald bij welke producten en op welke productiedagen er een fout is geweest. Een MicroHAWK UHD-model kan met de X-Mode algoritmes deze uitdaging zonder problemen aan.

Lees meer...


AKS dynamische inclinometer

Summit Automation introduceert de nieuwe AKS dynamische inclinometer van POSITAL. Deze TILTIX-neigingssensor meet de hoek van een object in beweging. Tot op heden was het meten tijdens het verplaatsen van het object niet mogelijk of zeer onnauwkeurig. De nieuwe sensor combineert een elektromechanische acceleratiemeter met gyroscopen en garandeert hierdoor nauwkeurige metingen, zelfs in het geval van sterke acceleraties, schokken en vibraties.

Lees meer...


Summit Automation verwerft de distributierechten van Eurotherm

Woerden – Bunnik – Alphen aan den Rijn, september 2016
Met ingang van 1 oktober a.s. draagt Eurotherm haar distributierechten en de daarbij behorende verkoopactiviteiten in Nederland over aan Summit Automation B.V., thans nog  gevestigd te Bunnik. De samenvoeging zal verder worden vormgegeven door de ingebruikname van het nieuwe gezamenlijke kantoor in Woerden.

Lees meer...